Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Deserturi diverse: Checuri ( 12 retete )

Prajitura cu cirese (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1399)
1. Incalziti cuptorul la 175 grade C si ungeti cu unt o tava patrata de aproximativ 23cm/23cm (sau o alta dimensiune - dar nu mult mai mica). Īntr-un castron mediu, bateti bine untul, zaharul si galbenusurile, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa. Apoi adaugati lichiorul si sarea.

2. Intr-un alt castron, bateti albusurile cu varful de crema de tartar pana se face spuma. Apoi alternativ, amestecati albusurile spuma si faina īn compozitia de unt.

3. Turnati aluatul rezultat in tava pregatita si asezati uniform ciresele. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii va iesi curata. Dupa racire prajitura se taie īn 6 bucati egale. Se serveste pudrata cu zahar.
Chec cu afine (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1696)
Preparare chec: Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul, apoi se adauga pe rand restul ingredinetelor: ouale, laptele,vanilia, praful de copt si faina. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se adauga afinele si se invarte usor. Aluatul se toarna intr-o tava de chec deja pregatita cu hartie de pergament, iar peste se presara un amestec din zahar si scortisoara (topping-ul). Se lasa la cuptorul incins 40-55 minute (175 grade C).

Preparare glazura: Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana devine o pasta omogena - daca este prea groasa se mai poate adauga lamaie.

Preparare sirop: Se amesteca la foc mediu sucul de lamaie si zaharul pana cand se dizolva, si se mai lasa sa fiarba inca 3 minute.

Inainte de servire si taiere se lasa la racit complet pe un gratar de sarma, apoi se unge cu siropul si se toarna peste chec glazura.

Se lasa 15 minute apoi se poate taia in felii si servi musafirilor.

Pagina Precedenta  
Pagina 2 din 2

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput